11 Ekim 2010 Pazartesi

7 Ekim 2010 Perşembe

5 Ekim 2010 Salı

Antep'den Enstanteneler..













Cumartesi akşamı saat 19.30 da Gaziantep Kamil Ocak Stadında 16 kişilik Arma sevdalısı tribündeki yerini aldı.
Maçın özetine gelince ekibimiz ilk yarıda rakip kaleye tek bir şutu vardı hafızalarda kalan o da Volkan'ın yaklaşık 35 mt den savurduğu kaleyi bulmayan şutu idi.
Bunun aksine rakip Gaziantep ise pozisyonları harcamakta... oldukça cömert davrandı. Kaleci Fevzi goldeki hatasını kapatırcasına altı pasta karşı karşıya 3 pozisyonu başarıyla önleyerek ilk yarıda farkın açılmasını önleyen isimdi.
İkinci yarı kornerden gelen topa kafayı vuran Kaptan Tolga Seyhan'ın vuruşu üst direkten dönmesi ve başka bir pozisyonda rakip kaleden dönen bomboş pozisyonda topu boş kaleye yuvarlayamayan Aydın'ın pozisyonu dışında skora tesir edecek olumlu tek hareket yoktu ekibimizde.
Bunun aksine dakikalar ilerledikçe ekimizinde şuursuz oyunu neticesi Gaziantep bol bol pozisyon bulmakta zorluk çekmedi sağlı sollu ataklarla sürekli golü düşünen bir oyun temposuyla yakaladığı pozsyonların ikisini gol vuruşu yaparak net bir skorla maçı kazandılar.
Yediğimiz ikinci ve üçüncü gollerde kaleci Fevzi'nin yapabileceği hiçbir şey yoktu. Ancak ilk goldeki hatası da affedilir değildi.
Sonuç olarak tribündeki taraftar sayısı kadrosundaki futbolcu toplamı kadar olmayan rakibe yenilen ekibimizin.
Teknik heyetin konuyu derinlemesine analiz ederek gerekli önlemleri alması gerekmektedir. Aksi takdirde bu oyun düşüncesiyle maç kazanmak Bolu ve Adana maçlarındaki gibi şansa kalır. Şansla toplanacak puanlarda bu ligde işe yaramaz.
Bir cümlede Genç Çotanaklara, Kalktılar 14 saat gidiş 14 saat dönüş deplasman yaptılar destekledler geldiler. Armanın yalnız olmadığını bir kez daha dosta düşmana gösterdiler.
Bu maçın anlatılacak tek yanı Cefakar Genç Çotanaklardı.

Fotoğraflar için: KOSER GİRESUN'a teşekkürler..

3 Ekim 2010 Pazar

Hayal kırıklıklarının başkenti


  Yeşil beyazlı ekibimiz mutlak üç puan parolasıyla gittiği antep bld. deplasmanından 3-0 lık net bir skorla mağlup oldu. Antepde Giesunsporumuzu yalnız bırakmayan taraftarlarımız beklemedikleri tatsız bir futbolla karşılaştı.
  İyice şamaroğlanına döndük. Futbolcular ruhsuz ve isteksiz bir şekildeler. İlk golünü bize atan ve ilk galibiyetini bizden alan güngören, yine ilk iç saha galibiyetini bizden alan antep bld. , bakalım yarınlar bize neler göstericek..

2 Ekim 2010 Cumartesi

Giresun'da Futbol




Giresun'da Futbol
Giresun'da futbol ilk defa 1905 yılında İtalya Konsolosu Domin'in oğulları Alber - Kasbar tarafından oynanmıştır. Bu aynı zamanda ilk futbol topunun yöremizde görülmesidir. 1910'da Galatasaray Sultaniyesi'nde okumakta olan Sarıbayraktaroğlu Abdullah oğlu İsmail Hakkı futbol topu getirip Hacı Hüseyin Mahallesi'ndeki Kaptan Çayırı'nda mahalle gençlerinden takım oluşturarak müsabaka organize etmiştir.

Bohça cehennem, çataleşek, cehennem kızdı, fot, körebe, köşe kapmaca, çelik oyunlarından başka oyun görmemiş olan o dönemin gençleri futbolu yadırgamış ve deyneklerin ucuna taktıkları çivilerle ender bulunan topları patlatmayı alışkanlığa dönüştürmüşlerdir. Fakat daha sonraki dönemlerde futbol benimsenmiş ve ilgi görmüştür.

Giresun'da ilk spor kulübü 1914 yılında İdman Yurdu ismiyle açılmış, etkinlik yapmadan bir yıl sonra kapanmıştır. 1921'de Giresun Gençlerbirliği kurulmuştur. Ali Naci Duyduk başkanlığındaki kulüp futbol takımı oluşturamamış ve daha çok fikir kulübü olarak görev yapmıştır. Kulüp binası Yeniyol semtindeki eski tapu dairesi binasıdır. Gençlere; söz söyleme, düşünce üretme, hitabet alışkanlığı eğitimi verilmeye çalışılmış, hafta sonları uzak mesafeli geziler organize edilip, arkadaşlık duygularını geliştirerek pekiştirmeye çalışılmıştır. 1923 yılında futbol etkinliği için Türkocağı, 1925'te Hilalspor, aynı zaman diliminde Şebinkarahisar Türkocağı ve Dökmenspor kulüpleri oluşturulmuştur. Bu kulüpler futbol, atletizm, deniz sporları yapmayı amaç edinmişler, kitaplıklar kurmuşlar, konser ve temsiller vermeye çalışmışlardır. Bulancak Gençlerbirliği Spor Kulübü de bu dönemde kurulur. Giresun'da 1938 yılına kadar toplam 18 kulüp kurulmuştur.

Giresunspor
Giresunspor Kulübü; 1925 yılında sarı-lacivert renkler altında öğretmen Fevzi ve Faruk beyler tarafından kurulmuştur. Kulüp amatör olarak futbol,atletizm ve su sporlarında faaliyet göstermiştir. Fakat 3530 sayılı Beden Terbiyesi Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte 28 Mart 1941 yılında sürdürdüğü bu faaliyetlere son vermek zorunda kalarak kapatılmıştır.

26 yıl sonra 17 Mart 1967 tarihinde Giresun Amatör Kulüpleri’nden Yeşiltepe ’nin ismini Giresunspor olarak değiştirmesi, 18 Nisan 1967 tarihinde Akınspor ve 21 Nisan 1967 tarihinde de Beşiktaş kulüplerinin kendilerini fesih kararı alarak birleşmeleriyle birlikte Giresunspor oluşturulmuştur. 31 Mart 1967 tarihinde 3514 sayılı Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü tescil onayı ve oluru ile profesyonel olarak yeniden kurulmuştur.

Profesyonel liglerdeki mücadelesine 1967-68 futbol sezonuyla birlikte rahmetli Sayın Hasan Gürel başkalığında Türkiye 2. Milli Ligi’nden başlayan Giresunspor ilk resmi maçını da 20 Ağustos 1967 tarihinde İstanbul kulüplerinden Beylerbeyispor ile Giresun Atatürk Stadı’nda oynamış ve rakibiyle 0-0 berabere kalmıştır. Ekibimiz bu karşılaşmaya Mehmet- Hüseyin-Saadettin- İsmet- Erol- Fevki- Servet- K. Şükrü- Ünal- B. Şükrü- Muhlis onbiriyle çıkmıştır.

Profesyonel liglerdeki mücadelesine başladıktan 4 sezon sonra 1971-72 sezonunda Türkiye Birinci Futbol Ligi’ne yükselerek Doğu Karadeniz’in 1. ligde mücadele eden ilk kulübü olma ünvanını alan takımımız, o dönemki adıyla Türkiye 1. Ligi'de 6 sezon üst üste mücadele etmiştir. Özellikle 1975-76 sezonunda parlak bir performans gösteren ekibimiz iyi geçen bir sezonun ardından 1976-77 sezonunda 1. lige veda etmiş ve bugüne kadar da tekrardan 1. ligde boy gösterememiştir.

Tribünlerden Bir Kaç Kare
















Genç Çotanaklar  Since:1980